Yrkespaket Storkök med SFI

Fotograf: Claudia Fried

En praktisk utbildning i högt tempo som ger dig den kunskap och den kompetens du behöver för att arbeta inom restaurang och livsmedelsbranschen. Du kan även komplettera med termin tre som ger dig en bredare kompetens.

I utbildningen vävs teori och praktik samman. Under utbildningen lär du dig allt från hygien till matlagning. Efter två terminer kan du arbeta inom restaurang och storkök.

I termin 3 ingår 5 veckor APL, arbetsplatsförlagt lärande (praktik).

Läromedel

Du betalar läromedeln själv.

Studieekonomi

Kursen berättigar till studiestöd.

Läs mer under Studieekonomi

Förkunskaper

Du läser SFI på C eller D- nivå.

Kursinformation

Kursstart

Augusti 2018.

Poäng

400/400/400 poäng (totalt 1 200 poäng).

Kurstid

2-3 terminer på heltid.

Kurser och poäng, termin 1

  • Matlagning 1, 100
  • Bageri 1, 100 poäng
  • Hygien, 100 poäng
  • Restaurangterminologi 1*, 100 poäng
  • SFI på C- eller D-nivå

Kurser och poäng, termin 2

  • Matlagning 2, 200 poäng
  • Service och bemötande, 100 poäng
  • Restaurangterminologi 2*, 100 poäng
  • SFI på C- eller D-nivå

Kurser och poäng, termin 3

  • Matlagning 3, 200 poäng
  • Branschkunskap inom restaurang och livsmedel, 100 poäng
  • Matlagning specialkoster, 100 poäng
  • SFI på C eller D- nivå

 Orienteringskurs, ej betygsberättigad.

Kontakt för den här sidan: centrumvux@haninge.se

Senast uppdaterad: 5 september 2018