Prövning

Om du vill få betyg i en kurs som du inte har läst tidigare eller höja ditt betyg i någon kurs, kan du läsa in kursen på egen hand och göra en prövning. Du kan göra en prövning i kurser på grundläggande och gymnasial nivå.

Prövningar på Centrum Vux

Vi erbjuder prövningar i följande ämnen: svenska 1-3, svenska som andraspråk 1-3, engelska 5-6, matematik 1-3, vårdämnen, ekonomiämnen och BF-ämnen. 

För prövningar i andra ämnen hänvisar vi till Fredrika Bremergymnasiet

Prövningar under hösten 2022

 

Svenska, svenska som andraspråk, engelska och matematik

Anmälningsperiod: 1 augusti - 15 augusti 2022. 

Prövningsperiod: 19 september - 14 oktober 2022. 

 

Vårdämnen, ekonomiämnen, BF-ämnen

Centrum Vux återkommer med datum för dessa ämnen. 

 

Du anmäler dig via blanketten nedan. Fyll i blanketten och mejla den till pervin.goker@haninge.se senast den 15 augusti 2022. Glöm inte att bifoga en kopia på tidigare utfärdat slutbetyg från gymnasiet eller grundskolan när du skickar din anmälan.

Avgift

För att din anmälan ska bli giltig, krävs att du har betalat in en avgift på 500kr för varje kurs. Du ska få en faktura som ska betalas senast den 31 augusti. 

Tillfälligt sänkt avgift för prövning för elever som slutfört utbildning i gymnasieskolan 2020 eller 2021
Mellan den 17 juli 2021 och den 31 december 2022 har du som fick examensbevis eller slutbevis under 2020-2022 sänkt avgift. Kostnaden under denna period är 150 kronor per prövning. Den tillfälligt sänkta avgiften gäller för ett prövningstillfälle per kurs. Skicka in en kopia på ditt examensbevis eller studiebevis till oss på pervin.goker@haninge.se i samband med att du anmäler dig till prövningen.

För övriga prövande som inte har rätt till avgiftsfri prövning får avgiften som tidigare uppgå till högst 500 kronor.

Särskilda avgiftsregler
Har du fått F i betyg på en kurs som du läst på komvux behöver du inte betala prövningsavgiften. Skicka in en kopia på ditt betyg till pervin.goker@haninge.se i samband med att du anmäler dig till prövningen.

Genomförande av prövning 

När vi har fått betygsunderlag och när avgiften är betald, kontaktar vi dig angående prövningen. 

Senast uppdaterad: 15 juli 2022