Centrala nyheter

 • Fredrika Bremergymnasiet tillverkar egen handsprit till social- och äldreomsorgen

  25 mars 2020

  Efterfrågan på handsprit är i rådande läge stor. För att inte förråden ska sina inom den kommunala omsorgen samlades kemilärarna på Fredrika Bremergymnasiet för att dra sitt strå till stacken genom att tillverka egen handsprit.

 • Distansundervisning på gymnasiet och Centrum Vux från 18 mars

  17 mars 2020

  Från och med onsdagen den 18 mars bedriver Haninge kommuns gymnasieskolor, Fredrika Bremergymnasiet och Riksäpplet, samt vuxenutbildningen, Centrum Vux, distansundervisning. Därmed följer kommunen Folkhälsomyndighetens rekommendationer som gavs den 17 mars.

 • Om nya coronaviruset

  17 mars 2020

  Folkhälsomyndigheten bedömer att risknivån för spridning av det nya coronaviruset i Sverige fortsatt är mycket hög. Haninge kommun samverkar med ansvariga myndigheter och följer utvecklingen dagligen. Här hittar du information som rör Haninge kommun specifikt samt generell information om det nya coronaviruset från samverkande myndigheter.

 • Välkommen till skoldialog om fysisk hälsa!

  28 februari 2020

  God och nyttig mat och fysisk aktivitet lägger grunden för en god skolgång. Torsdagen den 12 mars bjuder kommunen in dig till en skoldialog med inspirerande föreläsningar där förskolebarns och elevers fysiska hälsa står i fokus. Kom och lyssna och ställ frågor till våra experter!

 • Gymnasieelev i Haninge offer i flygkraschen

  10 januari 2020

  Med sorg har vi tagit emot information om att en elev på Fredrika Bremergymnasiet hör till offren i flygkraschen i Iran. Elevens klasskamrater och övriga elever på skolan är informerade och skolan flaggar på halv stång under fredagen. Eleven bodde i Tyresö.

 • Välbesökt skoldialog om lärmiljöer

  16 december 2019

  Den 26 november var det dags för hösten skoldialog som handlade om skolelevernas lärmiljö. Intresset var stort från både allmänhet, intresseorganisationer och skolor runtom i Haninge kommun. Många hade samlats i Haninges kulturhus för att lyssna på experterna från kommunen, ställa frågor och lämna synpunkter.

 • Vinnarna av pedagogiska priset 2019

  26 september 2019

  Grattis till alla duktiga och engagerade medarbetare i Haninges kommunala förskolor och skolor som vann det pedagogiska priset! Priserna delades ut på utbildningsförvaltningens strategidag som ägde rum på Ribbyskolan den 26 september.

 • Elever rustar villavagnar och får praktik på köpet

  18 september 2019

  Elever på Svenska För Hantverkare, SFH, renoverar just nu villavagnarna som står på Dalarövägen intill ”Gamla Fredrik”, där yrkesgymnasiet tidigare var inrymt. Samtidigt som eleverna får praktik gör de en god gärning för Haninge.

 • Haninge kommun nominerad till årets hållbara skolmatskommun

  27 augusti 2019

  För sjunde året i rad blev Haninge kommun nominerad till årets hållbara skolmatskommun i tävlingen White Guide Junior. Dessutom nominerades Vikingaskolan till årets klimatkök och Runstensskolan och Svartbäcksskolan till årets skolrestaurang. Tävlingen avgörs i Malmö den 17 september.

 • Ett år med utbildningsförvaltningens ambassadörer

  21 augusti 2019

  Hösten 2018 startade Haninge kommun ett tvåårigt ambassadörsprogram. Programmet består av 18 duktiga och engagerade yrkesambassadörer från olika förvaltningar. Målet med programmet är att stärka kännedomen om kommunen som arbetsgivare externt och därmed kunna locka till oss fler duktiga kollegor. Ett annat viktigt mål är att få kompetenta medarbetare att stanna kvar i kommunen genom att öka stoltheten för yrket och arbetsplatsen och på så sätt minska personalomsättningen. Under några inledande utbildningsträffar har de bland annat fått lära sig mer om Haninge kommun, presentationsteknik och att skriva för sociala medier.

 • {{item.Title}}

  {{item.LastModifiedString}}

  Kategorier: {{category.Title}}
  {{tag.Name}}