Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Klassrum eller distans

Vi erbjuder olika studieformer. Det finns distansstudier, online-undervisning och dag- och kvällsundervisning.

Klassrumsundervisning, dag/kväll

I klassrumsundervisningen har du lektioner och kan träffa läraren under bestämda handledningstider. Vissa undervisningspass är online. Du måste vara närvarande vid genomförande av prov, nationella prov och muntliga redovisningar. Heltidsstudier motsvarar cirka 20 poäng per vecka och innebär ungefär 40 timmars studier per vecka, inklusive egenstudier.

Onlineundervisning

Att studera online innebär att du har ett stort ansvar för att genomföra dina studier på egen hand. Vissa lektioner kan vara obligatoriska. Du kan få handledningstider, men studieformen bygger främst på egenstudier. Lektioner och handledningstider är inte samma sak och de ersätter inte varandra. Om du deltar på lektionerna måste du läsa så du följer med i lärarens planering. Om du inte är i fas med planeringen hänvisas du till lärarens schemalagda handledningstider för frågor. Din kursplan finns tillgänglig på en digital plattform. Du behöver ha grundläggande kunskaper om att använda datorer och tillgång till en egen dator samt vara aktiv på skolans plattform. Du behöver också ha internetuppkoppling. Du måste vara närvarande vid genomförande av prov, nationella prov och muntliga redovisningar. Heltidsstudier motsvarar cirka 20 poäng per vecka och innebär ungefär 40 timmars studier per vecka, inklusive egenstudier.

Distansstudier

Du studerar via en digital plattform. Här kombineras egenstudier med obligatoriska delar som leds av läraren, och du har möjlighet att träffa läraren för handledning. Du har ett stort ansvar för att genomföra dina studier på egen hand. Du behöver ha grundläggande kunskaper om att använda datorer och tillgång till en dator med internetuppkoppling. Det första tillfället är obligatoriskt. Du måste vara närvarande vid genomförande av prov, laborationer, nationella prov och muntliga redovisningar. Heltidsstudier motsvarar cirka 20 poäng per vecka och innebär ungefär 40 timmars studier per vecka.

Senast uppdaterad: 20 september 2023