Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Kombinationsutbildning restaurang, inriktning storkök på Centrum Vux

En utbildning där du lär dig svenska genom att både jobba praktiskt i köket och läsa svenska på SFI

Foto: Claudia Fried

Utbildningen är till dig som läser SFI C eller SFI D, har ett stort intresse för matlagning och vill arbeta inom restaurang eller storkök.

Utbildningen är en kombinationsutbildning med arbetsplatsförlagt lärande, APL, vilket innebär att du läser en yrkesutbildning samtidigt som du studerar SFI och yrkessvenska (den svenska du behöver för att kunna arbeta i yrket). I utbildningen kommer du lära dig allt som du behöver veta när du arbetar i ett kök, samtidigt som du fortsätter utveckla dina kunskaper i svenska språket. Yrkesdelen innehåller både teoretiska och praktiska moment i ett kök.  

Det är heltidsstudier och du studerar mellan kl. 8.00 och 16.00 varje dag under utbildningstiden. Utbildningen gör inga uppehåll under höst- och vårtermin. Vuxenutbildningen har inga lovdagar.

Efter utbildningen kan du söka arbete inom restaurang och storkök. Är du intresserad av utbildningen kommer du att bli kallad till en kort intervju.

Kurser som ingår

Matlagning 1, 100p
Matlagning 2, 200p
Matlagning 3, 200p
Matlagning 4, 200p
Hygien, 100p
Bageri 1, 100p
Branschkunskap, 100p
Specialkoster, 100p
Yrkessvenska, orienteringskurs gymnasial nivå, 200p
Arbetsplatsförlagt lärande, APL 10 veckor

Studieekonomi

Du kan söka studiemedel hos CSN för att läsa utbildningen. Det är viktigt att veta att studiemedel kan påverka din ekonomi, till exempel om du har försörjningsstöd (ekonomiskt bistånd) från kommunen. Ta reda på vad som gäller just för dig.

Förkunskaper

Du läser SFI på C- eller D-nivå.

Kontakt

Studie- och yrkesvägledare
08- 606 79 50
syv@haninge.se

Besöksadress
Marinens väg 30, ingång O plan 5

Senast uppdaterad: 19 september 2023